Kredit za modernizaciju rafinerije NIS

Bez autora
Aug 13 2012

Ruska kompanija Gaspromnjeft saopštila je danas da je postigla dogovor sa međunarodnim bankama o kreditu od 258 miliona evra za nabavku opreme i usluga za modernizaciju rafinerije nafte Naftne industrije Srbije (NIS). Kako se navodi u saopštenju na kompanijskom sajtu www.gazprom-neft.com, reč je o konzorcijskom kreditu sa rokom otplate od 10 godina. Glavni kreditor i predvodnik konzorcijuma banaka je HSBC banka, a u grupi kreditora su i Češka sporitelna i Komercni banka. Kredit je garantovala češka korporacija za osiguranje i garanciju izvoza. Potrebno je da aranžman potvrdi i Odbor direktora Gaspromnjefta. Ruski Gaspromnjeft, ćerka-firma Gasproma, poseduje većinski paket akcija u jedinoj srpskoj naftnoj kompaniji NIS od 2009. godine. U sastavu NIS-a su rafinerije nafte u Pančevu i Novom Sadu.

Kredit za modernizaciju rafinerije NISRuska kompanija Gaspromnjeft saopštila je danas da je postigla dogovor sa međunarodnim bankama o kreditu od 258 miliona evra za nabavku opreme i usluga za modernizaciju rafinerije nafte Naftne industrije Srbije (NIS).

Kako se navodi u saopštenju na kompanijskom sajtu www.gazprom-neft.com, reč je o konzorcijskom kreditu sa rokom otplate od 10 godina.

Glavni kreditor i predvodnik konzorcijuma banaka je HSBC banka, a u grupi kreditora su i Češka sporitelna i Komercni banka.

Kredit je garantovala češka korporacija za osiguranje i garanciju izvoza, navodi se u saopštenju.

Potrebno je da aranžman potvrdi i Odbor direktora Gaspromnjefta.

Ruski Gaspromnjeft, ćerka-firma Gasproma, poseduje većinski paket akcija u jedinoj srpskoj naftnoj kompaniji NIS od 2009. godine.

U sastavu NIS-a su rafinerije nafte u Pančevu i Novom Sadu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik